Kadın Erkek Farkı

Burası Ankara'da bir ofis. Aynı odada 3 kişi çalışıyor (biri burada görünmüyor). Pencere kenarında karşılıklı 2 masa var. Sağdaki masada bir kadın çalışıyor, soldaki masada ise erkek. Aradaki on farkı bulabilir misiniz?
1. Sağdaki masanın sahibi sadece pencere ile yetinmemiş, o boş duvarı bir de tablo ile süslemiş. Solda ise bu tür çabalardan eser yok. Duvar kendi benliğiyle başbaşa sadece duvar olarak kalmış.
2. Sağdaki masada bir takım çalışma izleri bulmak mümkün. Dosyalar, kağıtlar, notlar. Soldaki masada tek bir dosya var o da varlığıyla kalmış herhangi bir hayat belirtisi yok.
3. Sağdaki masada yaşam izleri bulmak mümkün. Anlaşılan burada oksijen ve su bulunmuş durumda. Masadaki saksıdaki çiçekle yetinilmemiş vazoda da günlük çiçekler var. Soldaki masaya bakmaya vicdanım elvermiyor. Saksıdaki tüm yaşam izleri silinmiş. Ama ibret alınması ve masaya bir daha bu tür saldırılar (çiçek, bitki gibi yaşayan varlıklar) olmaması için kurumuş bitki kalıntıları (cesetten parçalar) özenle korunuyor.
4. Pencere önüne dikkatleri çekmek istiyorum. Sanki gizli bir el pencereyi tam ortadan ikiye bölmüş. Sağdaki masanın sahibi oraları biblolar, heykelciklerle canlandırmaya çalışmış. Solda ise terkedilmiş kasabalar kadar sessiz, kimsesiz, el sürülmemiş bir beklenti hakim.
Buraya bakınca bile kadınlarla erkeklerin yaşama ne kadar farklı yerlerden baktığını görmek mümkün. Açıkçası kadınların yaşama bağlılığını da takdir etmek gerekiyor.

Yorumlar

sebnem dedi ki…
cok sasirtti bizi ANK bu bakis acisiyla...hayret!!!
Ank dedi ki…
Aslında "kimi" kadınlar demek gerekir belki. Kimilerinin de girdikleri yerin ruhunu çalmakta, içini karartıp uğurunu kaçırmakta ne usta olduklarını hayat bize göstermemiş midir...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şarap Likörü ve Bozcaada

KAPİTALİZM NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE, KAPİTALİZM HERŞEYİ İSTER STARBUCKS BAHANE!

Tali'nin Hikayesi