Mehmet Y. Yılmaz'ın Kafası Giderek Karışıyor

14.12.2010 tarihli Hürriyet gazetesinde Mehmet Yılmaz "CHP'nin Giderek Kafası Karışıyor" başlıklı bir yazı yazmış. Yazısında CHP'nin yeni ekonomi politikasının Keynesçi ve Solda olacağına dair okuduğu haber ile ilgili yorum yapmış. Yazıyı okumak isteyenler için linkini aşağıya koyuyurum. Yılmaz CHP'nin hem solda hem de Keynes'çi olmak iddiası için oksimoron terimini kullanmış. Oksimoron için Türk Dili Kurumu "İki zıt anlamlı kelimenin bir arada kullanılması" açıklamasını yapıyor. Yılmaz 'ın iddiasına göre Sol demek Marks demek. Marks'la Keynes'de yanyana gelemeyeceği için Sol ve Keynes kelimeleri aynı cümle içinde kullanılamaz. Meşhur bir laf vardır, cehaletin bu kadarı ancak tahsille olur diye. Yılmaz'ın durumu tam da bu lafa uyuyor. Bu kadar kısa yazıda bu kadar çok hata yapmak her babayiğidin harcı değildir. Kendisini kutluyorum.

Şimdi gelelim sadede, solun Marks'la ilişkili bir kelime olduğu doğru. Buradan Yılmaz'a on puan veriyoruz. Ancak solun kapsama alanının geniş olduğunu ve sosyal demokrasinin de sol sayıldığını bilmemesinden sıfır puan alıyor maalesef. Üstüne Keynes'in sosyal demokrasinin ekonomi politikasını oluşturan kişi olduğunu bilmemesinden kaynaklı bir sıfır puan daha alıyor kendisi. Yani sol ve Keynes aynı cümle içinde gayet güzel kullanılabilirmiş demek. Hatta ben bir adım daha ileri gideyim, sadece Keynes derseniz insanların aklına ilk gelecek kelime sol ve sosyal demokrasi olur.

Sonuç olarak Yılmaz'ın yazdıklarını topladığınızda yanlışları doğrusundan fazla çıkıyor maalesef.

İşin asıl ilginci, Türkiye'nin en çok satan gazetesinde köşe yazarlığı yapan, daha önce Radikal gibi sol ağırlıklı bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapmış bir kişi bu kadar basit bir şeyi nasıl bilmez anlayamıyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16526225.asp?yazarid=148&gid=61

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şarap Likörü ve Bozcaada

ÖZAL'IN MEZARI NEDEN AÇILDI (YA DA ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ?)

Tali'nin Hikayesi