Hiçbiri Benim Burnumu Bile Sulandırmaz

Radikal Gazetesi yeni formatıyla arz-ı endam etmiş bulunuyor. Ben de hemen ilk gün alıp inceledim ve ilk kez Hıncal Uluç ile aynı şeyleri düşündüm: Bu iş olmamış...
Bir kere hangi gazete de gördünüz "içindekiler" sayfası. Bu ancak dergilerde olur. Dergi tadında gazete yapmaya çalışılmış ama işin içine "haber" katmayınca tadı tuzu olmamış.
Neyse bu pazar gazetenin ekinde, yani "Radikal İki" ekinde Vedat Türkali söyleşisi vardı. Baştan sona keyifli bir söyleşi olmuş. Fakat sonu öyle bitiyor ki, insan yılların deneyimini, tecrübesini sadece bir cümleyle anlayıveriyor.
Ustaya sorulan soru şu: 1919 doğumlu olduğunuza göre cumhuriyet döneminin bütün siyasetçilerini yaşadınız. Sizce bütün başbakanlar arasında hangisi bir roman kahramanı olabilir?

Yanıtı da bu: Hiçbiri benim roman kahramanım olmaz. Mesela Recep Tayyip Erdoğan için Orhan Pamuk demiş galiba, yazar olarak insanın ağzını sulandırıyor diye... Hiçbiri benim burnumu bile sulandırmaz.
Bu ülkede insanın yaşam boyu gözleri sulanır ancak...

Daha ne denebilir ki?
RTE için bundan daha iyi tahlil olabilir mi: benim burnumu bile sulandırmaz!
Bir ülkenin bütün siyasetçileri, uzun bir siyasi tarihi için bu kadar iyi bir özet olabilir mi: Bu ülkede insanın yaşam boyu gözleri sulanır ancak...

Ustanın önünde saygıyla eğiliyorum.

Yorumlar

Yasemin Şahin dedi ki…
Vedat Türkali'nin röportajını şimdi okudum. Tam da sizin alıntınızı kendi blogumda paylaşacakken. Pamuk bunu kimler için demiş diye google taraması yaptım.. Sizin blogunuzu görünce ben yazmaktan vazgeçtim, yorum bırakayım dedim.

Paylaşım için teşekkürler..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şarap Likörü ve Bozcaada

KAPİTALİZM NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE, KAPİTALİZM HERŞEYİ İSTER STARBUCKS BAHANE!

Tali'nin Hikayesi