Cengiz Çandar'ın Bugünkü Yazısı

Cengiz Çandar bu günkü yazısında Ahmet Türk'ün uğradığı saldırı konusunu ele almış. Özellikle isim vermeden Ahmet Türk'ün yediği yumrukla ilgili olarak "çok da haksız değildi o yumruk" anlamına gelebilecek bir yazı yazan Yılmaz Özdil ve onun gibi düşünenleri eleştirmiş.

Eleştirmiş eleştirmesine de, topa çok sert ve faüllü girdiğini düşünüyorum. Özellikle aşağıdaki iki paragrafta kızgınlıkla, gerçeği yansıtmayan ve barışı değil şiddeti körükleyen ve bence maalesef faşizan bir dil kullanmış.

İlk paragrafta Ahmet Türk'e atılan yumruğun doğrudan Kürtlere atıldığını söyleyerek milliyetçi ve ayrıştırıcı bir söylem kullanmış ki Ahmet Türk bile bu şekilde konuşmaz iken Selahattin Demirtaş'ın söylemlerine yanaşmış.

İkinci paragrafta ise kendince ilk paragrafta yaptığı yorumu temellendirmek için olayın neden münferit olmadığını açıklamış. Açıklamış ama açıklamasa daha iyiydi dedirten türden bir bahane kullanmış. Neymiş efendim olayın münferit olmama sebebi, olaydan sonra Ahmet Türk'ün açıklamalarına rağmen Güneydoğuda olaylar çıkmış. Af edersiniz ama güneydoğuda çıkan olayların hepsinin son derece haklı sebeplerle çıktığını iddia eden ve bu olaylara meşruiyet kazandıran bu yoruma katılmak mümkün olmadığı gibi son derece sakıncalı bir bakış açısını da ortaya koyduğunu düşünüyorum.

Evet, Ahmet Türk'e yapılan saldırının hiç bir mazur görülecek tarafı yok ama bu saldırıyı haklı görenlere laf çarpacam diye diğer uca savrulmanın da hiç bir mazereti yok.

İlk Paragraf
"Evet. Ahmet Türk’e saldırı Kürtlere yönelik, çeşitli biçimler ve yöntemlerle 80 yıldır süregelen saldırganlığın bir 2010 türüdür. Türkiye Kürtlerinin en barışçıl, en sağduyulu, en bilge, en dengeli, en deneyimli ve hatta en yaşlı siyasi şahsiyetine “şiddet içeren” böyle bir saldırı, Türkiye’nin Kürtlerine yönelik bir “bölücü” saldırıdır.

İkinci Paragraf
Samsun’daki saldırı kendini bilmez bir meczupun “münferit” bir hareketi olsaydı, Ahmet Türk’ün onca yatıştırıcı açıklamasına rağmen, anında Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Cizre, Silopi, Şırnak ayağa kalkmazdı."

Bu da yazının linki (tamamını okumak isteyenler için)

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14435864.asp?yazarid=215&gid=61

Yorumlar

Ank dedi ki…
Ben yazıyı okudum, yorumlarınızı da biraz yersiz buldum. Yazıda eleştirilecek yerler var, eyvallah ama başka yerlerinden tutarak başka bir eleştiri üzerine kurmuşsunuz onu anlamadım açıkçası...
ubg dedi ki…
Yorumların nesini yersiz buldunuz bilmiyorum ama benim demek istediğim Cengiz Çandar haklı olduğu bir konuda fazla savrularak alakasız ve yanlış eleştiriler yapmış. Bunları vurgulamanın alakasız ve yersiz olduğunu düşünmüyorum tam tersine eleştiri yaparken biraz daha sağduyulu davranılması gerektiğini düşünüyorum.
Adsız dedi ki…
ESEFLE KINIYORUM SIZI:GERCEKTEN COK YAZIK..INSANLIK BU KADARMI UCUZ ÜLKEMIZDE..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şarap Likörü ve Bozcaada

ÖZAL'IN MEZARI NEDEN AÇILDI (YA DA ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ?)

Tali'nin Hikayesi