BDP'nin Linç Yasa Tasarısı


BDP (Barış ve Demokrasi Partisi)linç eyleminin TCK'nın 'İnsanlığa Karşı Suçlar' kapsamında ayrı bir suç olarak düzenlenmesi yönünde hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunmuş. BDP linç girişimine katılan her bireyin hukuki olarak sorumlu olmasının gerektiğini söylemiş. Çok da iyi yapmış.

Çünkü türk toplumunda linç kültürünün çok yaygın olduğunu düşünüyorum. Herkes mutlaka gazetelerde veya televizyonlarda görmüştür, özellikle işlenen adi suçlara yönelik olarak (cinayet, tecavüz)toplum suçu işlediğini düşündüğünü hemen linç etmeye kalkıyor. Bazen insanlar polisin elinden zanlıyı almaya bile kalkışıyor ve bunun cezai yaptırımı olmadığı için hiç korkmuyorlar. Hukuk devletinde böyle bir şey olabilir mi? Vatandaşın eline geçirdiği insanı linç edip sonra da hiç ceza almaması mümkün olabilir mi? Maalesef bizim ülkemizde oluyor.

Son zamanlarda linç girişimlerinde de bir artış görülüyor ve bu linç girişimleri adi suçlara değil siyasal eylemlere karşı yapılıyor. Bu son olaylar bence ülkemizde insanların kendilerini devlet yerine koymalarında bir seviye atladığını gösteriyor.

Eskiden hukuki olarak suçlu durumda olabilecek kişilere karşı yapılan linç girişimleri şu an tamamen keyfi olarak insanların istemedikleri, sevmedikleri, ülke için zararlı olabileceğini düşündükleri kişi ve gruplara yönelik bir hal almış vaziyette. Bunun daha da yaygınlaşmasının ülkeyi nasıl bir kaosa götürebileceğini görmek için kahin olmaya gerek yok.

Bu anlamda BDP'nin bu kanun teklifinin bütün partilerce desteklenip yasalaşmasını, böylece ülkemizin hukuk devleti olma yolunda bir adım daha atmış olmasını temenni ediyorum.

http://haber.mynet.com/detay/politika/bdpden-linc-eylemi-icin-kanun-teklifi/490142

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şarap Likörü ve Bozcaada

ÖZAL'IN MEZARI NEDEN AÇILDI (YA DA ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ?)

Tali'nin Hikayesi